sunnuntai 22. marraskuuta 2015

on vai oli ?

Viikolla muistuttelin lapsia, että heidän pitää käydä ottamassa terveyskeskuksessa influenssarokotus.

Pienin: "No, mitä mä sanon niille? Että miksi mä sitä haen."

mä: "Sanot, että sun veljellä on suolistosairaus ja äidillä syöpä. Jos tulee jotain sanomista [mitä ei kyllä meidän terveyskeskuksessa taatusti tule], niin käsket soittamaan mulle."

***

Mutta onko mulla syöpä ? Siis enää. Sehän leikattiin pois ja nyt on nähtävästi vain jälkipyykkiä tiedossa. Ehkä oikeampi sana olisikin 'syöpäpotilas'. Se kertoo, mistä taudista on/ on ollut kyse ja että hoidot ovat vielä kesken.

Ja olenko mä nyt sitten syöpäpotilas sen seuraavat viisi vuotta, jonka seurannat kestävät ? Ei pirulauta sentään, en ala sellaseen. Ajattelin olla 'terve' heti, kun viimeinen hoito - mitä se sitten onkaan - tämän savotan osalta on annettu. Toivottavasti se on pian.

Vai saakohan 'syöpäpotilas' kenties jotain erityiskohtelua ja -vapauksia kuten istumapaikan bussissa, etuilla kassajonossa, ajaa bussikaistaa tms...?

VieläOliJotain:
Terveyskeskuksessa kukaan ei kysellyt mitään, antoivat vain rokotuksen ja piste. Munkin täytyy käydä, jahka tästä kopeudun ja yskä hellittää.

4 kommenttia:

 1. Taidetaan olla niitä lopun ikäämme, esim. emme saa luovuttaa verta, oletan. Täytyypä muuten tarkistaa tuo vielä, että saako ehkä joskus. Harmittaa sikäli, että kaikille sopivaa vertani ilomielin luovuttaisin.
  Erikoiskohtelua ei ole, samaan tyyliin jonotetaan ja ollaan normiväen ehdoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten musta tuntuu, että verta saisi kyllä luovuttaa jonkun varoajan jälkeen. En ole kyllä varma, vaikka verta olenkin sammiollisen elämässäni luovuttanut. Mä vain olen niitä viimeisiä henkiin jääviä veripulassa, kun mulle käy kaikki, mutta mun vain samiksille. :)

   Lempo. Olin jo toivonut, että tämän varjolla voisin kiilata mummot kumoon. ;)

   Poista
  2. Mä voisin puolestani antaa sulle oikeuden etuilla vaikka Stokkan herkussa mummojen edelle "Kun mä oon syöpäpotilas!"

   Harmi ettei autolla kiilatessa voi heilutella jotain vaaleanpunaista lippua tms!

   Poista
  3. Kuule! Kyllä zim'äkin harmittais, kun meikäläinen kiilaisi eteen Stokkan Herkussa. Ei varmaan uskaltaisi sanoa poikkipuolista sanaa silti. :D

   Sellanen pieni valtiolipuntapainen auton konepeltiin kiinni. :)

   Poista