torstai 19. marraskuuta 2015

Ylleesön pyynnöstä: kaenalo

Sen vuan sanon jotta ee oo heleppo kaenalota kuvata. Varsinnii ku toene tissi änkijjää koko ajan mukkaan kuvvaan. Vuan eekö ookki mahottoman näpsäkän näköne ?

VieläOljJottae:
Uskalsin siis vihdoin ottaa kainalon haavaa suojanneet teipin pois ja tollanen sieltä alta paljastui. Tissihaava on vielä teipin alla. Menee sisu kaulaan, kun aattelenkin sen irrottamista. On vielä meinaan aika tiukassa, ei edes reunoilta ole alkanut irrota kuten tuon kainalon teippi teki.

11 kommenttia:

 1. No mutta tuohan on niin siisti ja natti. Mustelmakin jo pos menossa kun noin vihertaa. Ihan kirurgin mallikappale. Ehditko jo kainalokarvatkin ajamaan pois kuvan kunniaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin? :) Mustelmaa oli aika karseesti silloin alkuun vähän joka puolella, mutta nyt ovat jo vaalenneet. Kainalokarvat nyhdin silloin kaksi viikkoa sitten pois vahalla eli eivät ole vielä ehtineet kasvamaan. :)

   Poista
 2. Nättihän tuohan on, eihän tuossa oo mitään säikähettävää. Jos tissi on yhtä nätti kun naisten tissit yleensäkin, niin ei mitään hätää. Kaikki tietää mistä mustelmat on tulleet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kyllä miesväki irvisteli tuollekin, ansarikukkaset. :D Mutta juu, nättiä jälkeä on kirurgi tehnyt. Toivottavasti tissin laastarin alta paljastuu yhtä siisti haava.

   Poista
 3. Mulla tais mennä vähän ohi, miks tota kainalooki viilleltiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli kyllä hyvä kysymys, koska en varmaan ole tähän mitenkään puuttunut. Olettanut vain, että kaikki muutkin tietävät. Sori. :)

   Siis tuolta kainalosta kaivettiin esiin se vartijaimusolmuke, jota silloin leikkausta edeltävänä päivänä kuvattiin. Se tutkitaan aina rintasyöpäleikkauksen yhteydessä, koska se on nimensä mukaisesti ensimmäinen puolustuslinja ja jos siitä syöpäsoluja löytyy, niin se sitten määrää jatkohoidot. Eli sitten tulee kaiketi noin pääsääntöisesti sytostaattihoidot mukaan hoitokuvioon.

   Jos se taas on puhdas kuten mulla, niin voisi olettaa, ettei sytostaatteja tarvita, vaan pelkästään sädehoito. Mutta tämä ei ole vielä varmaa, lopulliset jatkohoidot ratkeavat, kunhan patologit ovat tutkineet kasvaimen todellisen luonteen.

   Toivottavasti yhtään selvensi. :)

   Poista
  2. Selvenipä hyvinkin, kiitos lisäinfosta :)

   Poista
 4. Ei mitään hätää haavasta, siitä tulee huomaamaton ja kirurgit osaavat sen taitavasti leikata kainalopoimuihin, ettei sitä kukaan huomaa. Minulla tosin tuo haava tulehtui ja sen paranteluun meni aikaa ja sytojen aloitus kesti. En tässä kerro kudosnesteestä, ellet halua kuulla, sellainenkin voi vielä olla edessä, ehkä, muttei ole muuta kuin kiusallinen.
  Hyvin menee ja nätiltä näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, näitä arpia mulla riittää ihan näkyvilläkin paikoilla, joten tuo nyt ei tee suvea eikä talvea, mutta tokihan siististi tehty paraneekin nopeammin. Luulisin. Eikä mua haittaa, jos mistä haluat kertoa, koska tiedän, että nämä ovat ihan yksilöllisiä tapauksia kaikki. Systerilläkin rinta alkoi vuotaa ja piti mennä uusintaan se tyhjentämään. :)

   Poista
 5. Nätti on kuin sika pienenä. Antaisin 10 pistettä :)

  VastaaPoista