torstai 5. marraskuuta 2015

suklaata ja punkkua

Eilisestä vielä sen verran, että kun tämä möökö tuntui olevan jotenkin haasteellinen tutkittava ja piiloutuvaa sorttia, niin kysäisinpä lääkäriltä, jotta kävikö tässä nyt tuuri, että se ylipäätän löytyi tässä vaiheessa.

Lääkäri totesi, että tuttu lääkäri sen olisi kyllä varmaankin löytänyt (kuten löysikin; olen käynyt samalla lääkärillä tutkittavana jo kymmenen vuoden ajan, joten hänellä on käsitys, mitä näistä melooneista löytyy ja mitä ei pitäisi löytyä), mutta jos olisin jonkun random-lääkärin luo mennyt, niin hän ei ehkä olisi ymmärtänyt muutosta tai edes löytänyt sitä.

No, niin tai näin pääasia, että kävin saman lääkärin luona vuodesta toiseen ja hän oli kärppänä kaiken sen sekamelskan keskellä, mitä meikäläisenkin kannut pitävät sisällään.

Josta syystä ajattelinkin kiittää häntä tässä joulun alla pienellä muistamisella, koska hänen ansiostaan olen tässä nyt enkä vasta vuoden kuluttua ehkä pahemmassa jamassa.

***

Eilisestä senkin verran vielä, että hoitaja kertoi, että tällaisilla radioaktiivisilla 'kihomadoilla' (juu, siltä se todellakin näyttää) hoidetaan eturauhassyöpää. Niitä vain laitetaan kolmekymmentä sinne jonnekin nivusten seutuville. AUTS!

Toivottavasti edes silloin puuduttavat.

Kuulinkohan mä ton edes oikein...? Kuulostaa niin hurjalta meiningiltä.

VieläOliJotain:
Viimeisiä päiviä töissä. On mennyt kyllä työntouhussa koko viikko. Olen yrittänyt putsata 'pöytäni' mahdollisimman kivuttomaksi niille, jotka nyt joutuvat minua paikkaamaan. Suht hyvin olen onnistunutkin ihanien työkavereiden avustuksella.

Tosi moni sellainenkin, jonka kanssa vähemmän olen noin muuten tekemisissä, on osoittanut tukensa tavalla tai toisella. Joku on kysynyt, saako halata, toinen laittanut kannustavan sähköpostin ja moni muu muuten suusanallisesti toivottanut tsemppiä matkaan. Nousee ihan pala kurkkuun, kun huomaa, että ihmiset välittävät kuitenkin.

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ensimmäinen, joka uskalsi niitä toivottaa. :D
   Kiitos niistä ja rohkeudesta. :)

   Poista
 2. On vaan aika karmee sana tuo jaxuhalit tammoselle 80-luvulla Suomesta poismuuttaneelle. Mutta olkoot, taytyy vaan ajatella etta kieli uudistuu ja muuttuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks ookin! Ja siksi U.T. niitä lähettelikin, kun tietää mun asenteen niitä kohtaan. :)

   Poista
 3. Tiiäkkö kun mää en oo kauheasti näiden mörköasioiden kanssa ollut tekemisissä, niin en tiedäkään niistä mitään, mutta mulla on sellanen fiilis, että "Hyvin sää vedät Nollis" *halaus*

  Tuo radioaktiivinen kihomato ei oikein tunnu kivalta ajatukselta missään, mutta onneksi sillä on tärkeä tehtävä. *toinen halaus*

  Ja sitte vielä tämä:
  Mää aattelen sua paljon, vaikka en oo täälä häslännytkään ko vähän. Aattelen niin paljon, että ihan varmasti sua kuumottaakin jo aina sillon tällön. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksihän mulla korvat ovatkin vinkuneet, kun sä lähettelet ajatuksia! :D

   Olet ihana. <3

   Poista
 4. Ei kyllä tunnu mukavalta ajatukselta tuo eturauhassyövän hoito.....ehkä kuitenkin mieluummin rinnat pisteltävänä.
  Kyllä sä niin ajatuksissa olet joka päivä varmaan meillä kaikilla sun lukijoilla, että tukea sulla varmasti riittää. Joten voimia ja tsemppiä ensi viikkoon!
  Mun mielestä on muuten loistoajatus tuo lääkärin muistaminen. On se ehdottomasti parempi, mitä aiemmin ne möököt löytyy. Ja tuo sun on kyllä käsittääkseni tosi pieni vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskotaan niin, että nyt mennään pienimmän riesan tietä. :)

   Kiitos kauniista sanoistasi. :)

   Poista
 5. Kyllä olet kuullut oikein: eturauhassyöpää hoidetaan asettamalla sinne n. 20 radioaktiivista "jyvästä". Helpotuksena: se tehdään yleensä nukutuksessa, sen verran ikävää puuhaa se on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, niin joo. Jäis kyllä monelta hoitamatta koko tauti, jos siinä pitäisi tajuissaan kärvistellä. Onneksi on keksitty nukutus.

   Poista