perjantai 27. marraskuuta 2015

tässäkö tämä sitten niinkun...?

Joo, ei varmasti ollut, mutta on kyllä vauhdilla menty, pakko se on jokaisen myöntää.

Eilen tulin Kirralta keskustaan sellaisen naisen kanssa yhtä matkaa, joka oli mun kanssa samaan aikaan leikattavana. Itseasiassa meillä on mennyt ihan tasakäppää tämä matka: lääkärissä oltiin molemmat 12.10., leikkauksessa 10.11. ja nyt jälkitarkastuksessakin samaan aikaan, kellonlyömälleen.

Juteltiin siinä niitä näitä melkoisen kepeässä olotilassa, kun hänkin oli saanut oikein hyviä uutisia lääkäriltä. Sanoin, että "kun sitten joskus muistellaan, että mitäs silloin vuonna 2015 loka-marraskuussa olikaan...? Ai, niin: rintasyöpä!" Naurettiin molemmat, kun onhan tämä nyt ollut melkoisen vikkelää meininkiä. Hyvä, että on vauhdissa pysynyt mukana.

Ja sehän se hyvä on juurikin ollut, ettei tässä ole tarvinnut liian kauaa tämän asian kanssa kärvistellä. Tietoa, tutkimuksia, toimintaa ja tuloksia on tullut todella kiitettävän nopealla tahdilla.

Puhumattakaan siitä, että meikäläinen on jo syövästä kaapaistu puhtaaksi, vaikken vielä senttiäkään ole tästä lystistä minnekään päin maksanut. Ei ihan joka maassa kyllä tällä keinoin mennä, mutta sitä vaan nämä ikuiset valittajat eivät kykene ymmärtämään.

***

TM tuli eilen töistä kotiin. Ensimmäiset sanansa olivat: "No, nyt sä oot sitten terve."

:D Totta. Olen terve ennen kuin ehdin kunnolla olla edes sairas. Ihmeellistä elämää.

VieläOliJotain:
Ja ensi viikolla pitäisi sitten töihin vääntäytyä... Kyllä ei olisi uskonut, että näin nopeasti aika vierähtää sairaslomaillessa.

4 kommenttia:

 1. Ihanan virkeältä ja iloiselta kuulostaa tämä tekstisi. Sen ihan aistii miten sä olet iloinen. Kyllä meidän täytyy olla tyytyväisiä tähän meidän terveydenhuoltoon. Silloin kun todella on sairas niin apu tulee eikä tarvita isoja pankkilainoja hoidoista selvitäkseen. Toivottavasti kaikessa ei mennä "jenkkilän" malliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä se huoli siellä jossain sittenkin oli. Ei suuri, mutta kumminkin.

   Ei olisi meillä Taloa, Masaa, etelänmatkoja tai mitään muutakaan kivaa, jos Suomessa pitäisi omat sairautensa maksaa. Ihmiset luulevat, että Suomessa olemme eriarvoisia, mutta tässä asiassa ei pankkitilin saldolla ole mitään merkitystä. Mutta sitäpä ei porukat ymmärrä, jos ei ole kuolemanvakavaa sairautta omalle tai lähimmäisen kohdalle sattunut.

   Poista
 2. Siis todella upeeta, että kaikki meni näin hyvin. Onneksi meillä Suomessa vielä julkinen terveydenhoito toimii ainakin jotenkuten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Mun mielestä toi "jotenkuten" on kyllä melkoinen aliarviointi siihen nähden, että täällä tosiaan köyhätkin hoidetaan syövistä terveiksi, vaikka se maksaisi mitä. Eikä tarvitse olla kalliita vakuutuksia.

   Ja jos tosiaan Ihan Kaiken Hoidon saisi pulittaa omasta pussista, niin siinä jäisi moni keskituloinenkin ihmettelemään sairautensa kanssa, jos jokainen verikoekin pitäisi itse maksaa tai 'arvauskeskuksen' sijaan käydä kaikkien nuhiensa kanssa yksityisellä. :)

   Poista