maanantai 9. marraskuuta 2015

varjoisat aineet

Tänään oli sitten vuorossa vartijaimusolmukkeiden varjoainekuvaus. Kuvauksen tarkoitus oli kartoittaa, missä ne tuolla kainalossa ovat, jotta kirurgi ne huomenna löytää helposti ilman, että tarvitsee koko rynnästä kaivella auki. Vartijaimusolmukkeet puolestaan antavat tietoa möököstä ja sen mahdollisesta levittäytymisestä muualle kehoon. Joten ihan perusteltu tutkimus tuokin.

Homma meni niin, että tuossa kymmenen jälkeen aamupäivällä menin Meilahteen isotooppilaboratorioon, jossa sairaanhoitaja pisti - kyllä, neulalla taas operoitiin - varjoaineen rintaan. Kesti muutaman sekunnin, sattui vähän, ei puudutettu.

Sen jälkeen meikäläisellä oli melkein kolme tuntia luppoaikaa, jonka käytin kävelemällä Töölön katuja ja syömällä lounaan kaupungilla.

Noin klo 13 olin takaisin Meilahdessa samassa paikassa, jossa sitten kuvasivat tissiä. Kolme viiden minuutin kuvaussessiota tehtiin, ensin sivusta ja sitten pari sessiota suoraan päältä. Minä siis pötkötin vaihteeksi selälläni ja kuvauslaite siinä ympärilläni vaihtoi asentoa hoitajan käskyjen mukaan. Puolisen tuntia meni siihen kaikenkaikkiaan ja sain kuvat mukaani huomista varten. Ja todellakin toivon, että kirurgi tajuaa niistä kahdesta erikokoisesta mustasta ympyrästä enemmän kuin minä. Näyttivät lähinnä täysin oudolta modernilta taiteelta.

Kuvaussession aikana minua oltiin yritetty tavoittaa Kirralta huomiseen liittyen. Soitin, jahka pääsin selvemmille vesille: olen ensimmäisenä leikkauslistalla eli paikalla pitää olla vähän ennen klo 7, kun leikkaus alkaa klo 8.

Että silleen. Siinä se nyt on. Tämän matkan maali ja uuden lähtöviiva.

VieläOliJotain:
Valehtelisin, jos sanoisin, ettei yhtään jännitä tai vähän pelotakin. Olen selvästi tullut vanhaksi enkä tarvitsisi enää tällaisia seikkailuja elämääni. Mutta joku on määrännyt toisin, joten näillä korteilla on pelattava, jotka jaettu on.

32 kommenttia:

 1. Ihan varmasti pelottaa ja jännittää. Toivottavasti saat kuitenkin nukuttua yöllä. Oikein kovasti tsemppiä huomiseen päivään. Kaikkea hyvää huomiseen toivotan ja olkoon voima kanssasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että alan viimeistään klo 4 jo vilkuilla kelloa. Tosin joudun kotoa lähtemään jo 5.45 ja sitä ennen pitää käydä suihkussa, joten sama kai jo sitten herätäkin.

   Kiitos tosi paljon. Arvostan.

   Poista
 2. Toivotan huomiselle myötätuulta niin fyysistä kuin psyykkistä!
  Mä aattelin sua tänään vesijuoksun tiimellyksessä.Teen niin myös huomenaamulla.
  <3

  VastaaPoista
 3. <3 tsemiä huomiseen

  VastaaPoista
 4. Täältäkin tukeva ja lämmin halaus! Sairaalassa olet ammattitaitoisessa "liukuhihnassa", jossa jokainen käsipari tietää tarkalleen mitä tehdä. Sun ei tarvitse huolehtia mitä seuraavaksi. Voimia kohdata väistämätön ja jaksuja taisteloon!

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä huomiselle ja toipumisajalle :) Kyllä ne ammatti-ihmiset antaa kyytiä sille möökölle ja jouluna fiilis on jo aivan toinen! Muista olla armelias itsellesi ja toipua rauhassa <3

  VastaaPoista
 6. Tsemppiä huomiselle ja siitä eteenpäin! Blogiasi vuosia lukeneena (mutta huonona kommentoijana) pidän sinua ykkösluokan taistelijana eli tästä selviät voittajana! Olet ajatuksissa <3

  VastaaPoista
 7. Paljon paljon tsemppiä ja voimia! Kaikki menee hyvin.

  Anu T.

  VastaaPoista
 8. Haleja ja voimia. Pidän huomenna peukkuja heti aamusta. Hyvin menee.

  VastaaPoista
 9. Sanon samaa kuin Tita. Annat itsesi ammatti-ihmisten käsiin ja olla möllöttelet vaan. Et paremmassa hoidossa voisi olla kuin Kirralla. Varmaan uskallan sanoa kaikkien lukijoiden puolesta, että olemme hengessä mukana huomisaamuna ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman sua ja kaikkia muitakin en olisi kestänyt näin hyvin. Onneksi olette olemassa mun tukena.

   Kiitos <3

   Poista
 10. Voimia huomiseen - sinä ja koko perheesi olette ajatuksissani <3

  VastaaPoista
 11. Jännittää varmasti, mutta onneksi enää yksi yö. Sä olet niin voittaja! Tsemppiä ja positiivisia ajatuksia huomiseen. *halaus*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä yö on se pahin. Mä niin toivon sun olevan oikeassa. Kiitos *hali*

   Poista
 12. Jos ajatukset voisivat tehdä konkreettisia asioita, se sinun möökösi olisi jo häädetty matkoihinsa. Mutta annetaan nyt ammattilaisten tehdä se konkreettinen työ - ajatuksia on mukanasi kuitenkin ihan valtavasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä uskon sua ja mä uskon myös, että ajatuksilla on voima tehdä vaikka mitä. Lääkäreiden apuna.

   Kiitos, ihana tietää.

   Poista
 13. Onnea matkaan! (Tai eihän tässä onnea tarvita, ne on ammattilaisia ja tietää mitä tekee).
  Raportoi sitten heti, kun jaksat ja pystyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, juur näin.

   Harmi, kun mulla ei ole älypuhelinta, jolla voisi postata heti tuoreeltaan kuulumisia suoraan heräämöstä. :)

   Poista
 14. Non ni, huomenna Pohojammaalla peukut ja varpaat pystyssä jotta kaikki sujuu hyvin siä isolla kirkolla!

  Tsemppiä ja haleja!

  -Heidi -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi riittää varmasti. :)

   Suurkiitokset sinne Pohojammaalle.

   Poista
 15. Vastaukset
  1. Kello on vähän vajaa seitsemän aamulla. Minä luen blogiasibussipysäkillä ja sinä taidat olla juuri siirtynyt Kirralle.

   Lämmin halaus!

   T. Kala
   Poista