torstai 19. marraskuuta 2015

Vaino ja Harha

Tämä tauti on siitä vinkeä, että nyt tuntuu korvien välissä siltä, että muitakin möököjä kalvaa mua vähän joka puolelta. Ainakin munasarjasyövästä olen jo ihan vakuuttunut, että se on mulla muista kamaluuksista puhumattakaan.

Huvittavaa.

Sen verran vielä naapurin Samisrouvasta, että siinäkin mielessä olemme samiksia, että hänelläkään ei möökö näkynyt mammografiassa. Vasta ultratessa selvisi, että jotain hässäkkää on ja paksuneulanäyte sen sitten varmisti möököksi.

Eli ihan samalla tavalla kuin mulla. Minkä vuoksi se mammografia yksinään on tosiaan... No, ei nyt yhtä tyhjän kanssa, kyllähän se sellaiset kananmunat sieltä seuloo, mutta erittäin epäluotettava kumminkin, kun mennään näihin pienempiin möököhin, joita sillä keinoin ei välttämättä todellakaan löydetä. Ja kuitenkin olisi ensiarvoisen tärkeää, että nämä rintasyövät löydettäisiin mahdollisimman pieninä, jotta vältyttäisiin isoilta operaatioilta ja rankoilta hoidoilta. Muita mainitsemattakaan.

VieläOliJotain:
Siinä hypoteettisen rintalihaksen yläosassa on jännä tunne nahkassa: ei tarvitse kuin pikkasen sormella hipaista, niin tuntuu kuin neulalla pistäisi.

Tiedän, olen vastaavan kokenut ennenkin leikkausten jälkeen operointialueella. Eli kyse on tietty jostain tuntohermosta ihossa, joka on leikkauksessa saanut vähän osumaa ja siksi antaa outoja tuntemuksia. Ei se suuria haittaa, mutta kyllä sitä aina hätkähdän, että mitäs toi nyt on, kunnes muistan.

Aikaisemmin nämä tuntemukset ovat menneet ohi, mutta mistäs sen koskaan tietää näistä. Nilkan leikkauksen jäljiltä parin pienimmän varpaan iho on vieläkin hieman 'puuduksissa', vaikka leikkauksesta on jo yli 30 vuotta.

4 kommenttia:

 1. Onkohan se mammo ihan hirveesti halvempaa kuin ultra, kun sitä niin kovasti tarjotaan? Ainakin melko ikävää litistelyä se on ja jos ei edes paljon kerro. Ite oon joutunut kerran käymään moisessa alaikäisenä, kun oli pientä ongelmaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, onhan se tietty halvempaa, kun ultraan tarvitaan radiologin kallista aikaa sen puolisen tuntia, kun taas mammokuvien ottoon tarvitaan röntgenhoitaja ja eikä niihin neljän kuvan katseluun montaa hetkeä mene. Kyllä se on ihan suoraan kustannuskysymys. Ja taas säästetään väärässä kohtaa, koska kyllä pidemmät hoidot tulevat paljon kalliimmiksi kuin se puoli tuntia.

   Mua ei kyllä ole mammolitistely koskaan sattunut. Ei ne pysty niin pannukakuksi näitä litistämään, kun silloin menee puolet yli kuvan. :D

   Poista
 2. Tämäpä se onkin se v-mäisin ”jälkitauti” : Jokainen vihlaisu tai vaikka kipeä pottuvarvas, niin ensimmäinen ajatus on S-sana..
  Kaipa se ihminen on niin rakennettu, että ensimmäinen refleksi on lähteä siitä huonoimmasta vaihtoehdosta. Tai niin siis ainakin tällainen, jos ei nyt ihan
  peruspessimisti, niin ainakin tosi realisti asioihin suhtautuu. Mutta onneksi siltä pohjalta myös löytyy nopeasti se kuuluisia maalaisjärki, joka kehottaa laittamaan
  jäitä hattuun ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmismieli on kyllä kumma vekotin. Kaikkea se keksii. Ihan omasta päästään. :D

   Poista