torstai 26. marraskuuta 2015

jälkitarkastus

En aio tätä asiaa yhtään kaunistella tai pihistellä kertomalla ensin jotain mukavaa diipadaapaa alle. Totuus meinaan on nyt sitten tämän meikäläisen möökön kanssa, että lääkärillä oli vain mukavia uutisia kerrottavana.

Että sulatelkaapa siitä.

Juu, oikeasti. Eli möökö oli kooltaan 15 mm. Se saatiin kokonaan ja isolla varoalueella pois. Lisäksi lääkäri oli ottanut pienen ylimääräisen palan, mutta se oli ollut puhdas myös. Yhteensä tissiä väheni 47 grammaa eli noin kaksi pientä karkkiaskia, joka on yhtäkuin ei mitään näissä meikäläisen hinkeissä. Leikattu oli isompi ja on edelleenkin vähän turvoksissa, josta syystä näyttää isommalta, mutta jahka turvotus laskee, niin kokoero oikeaan tissiin on supistunut ja vaaka on tasan. Eli kauneusleikkauskategoriaa asettuu.

Gradus oli 2 eli ei pahimmasta päästä ollenkaan. Siskolla oli korkeampi, hän muisteli sen olleen 4. Mikä tarkoittaa, että meikäläisen kasvain oli kohtalaisesti erilaistunut ja sen ennuste on ihan ok. Ykkönen olisi toki ollut parempi, mutta aina ei voi voittaa.

Möökö on lisäksi hormonaalisesti reagoiva, mikä tarkoittaa sitä, että meikäläisellä aloitetaan viisi vuotta kestävä hormonihoito eli tervetuloa vaihdevuodet. No, ne nyt eivät olisi niin kaukana olleet tässä muutenkaan, joten ihan sama. Jostain muka luin, että hormonaalisesti reagoivan möökön uusiutumisriski on pienempi kuin sellaisen, joka ei reagoi hormoneihin, mutta en nyt ole ihan varma tästä, kun en tekstiä mistään enää löydä.

Sädehoidot alkanevat 2-3 vkon päästä ja kestävät sen 3-5 viikkoa. Sen jälkeen alkaa nappihoito ja muu seuranta, mitä se sitten pitääkään sisällään.

Haavat ovat parantuneet lääkärin mielestä hyvin, mutta hän kokeili, josko siellä olisi joku nesterakkula, kun sitä muhkuraa löytyy. Kokeili siis punkteerata ihan neulalla. Pari milliä sellaista verigreippimehun näköistä litkua sieltä sai irti eli neste on sitoutunut kudoksiin ja häipyy sieltä sitten omia aikojaan.

Piti vielä tarkistaa, että olihan nämä nyt kaikki hyviä uutisia, kun vähän päässä humisi. Lääkäri vakuutti leveästi hymyillen, että kaikki nämä olivat oikein hyviä uutisia.

Lämpimästi häntä ja koko hoitohenkilökuntaa kiittelin ja täytin vielä toiseenkin kertaan asiakastyytyväisyyskyselylomakkeen, kun kerran olin niin mielissäni kaikesta. Tulee hyvät tulokset kyselystä heille.

Että tällaisia uutisia tänään. Kelpasiko?

20 kommenttia:

 1. Kelpasi, kelpasi! :) Ihania uutisia!

  VastaaPoista
 2. Ai että kelpasiko? Kyllä vähän vielä jäi jotain puuttumaan ;) <3 <3 <3
  Maltathan kuitenkin pitää kaiken tarjotun sairasloman, ystävä kallis?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhahahahaa!

   Juu, maltan toki nyt, kun olen sairasloman makuun päässyt. ;D

   Poista
 3. Ihanaa! Iloitsen ja riemuitsen uutisista
  <3

  VastaaPoista
 4. Näinhän se piti mennäkin ja uutiset olivat juuri niin positiivisia, että voi sanoa, että ilon päivä. Se hormonihoito on pieni tabletti päivittäin, haittana sitten jotain, mutta sen kestää, itselläni oli jo kokemus kunnon vaihdevuosista, että ikäänkuin kertausta. Siitä selviää. Ja tosiaan se kudosneste sieltä sitten jostain valuu pois, mikäli on valuakseen, siitä jo kerroinkin.
  Ollaan tyytyväisiä, katsotaan harmaata ja pimeää valoisin mielin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ilon päivä, myönnän. :) Ja harmaastakin on tullut jo melkein mun lempiväri, kun näyttää niin kauniilta.

   Poista
 5. Voi kelpaa, ja oikein hyvin kelpaakin. Ihanaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aattelin, että jos nyt sulle ainakin kelpaisi...:) Juu, on ihanaa. :)

   Poista
 6. Hyvä että olet kondiksessa :)

  VastaaPoista
 7. Kyllä nuo uutiset kelpasivat varmasti meille kaikille sun mukana kulkijoille! Helpottavaa kuulla että kaikki on hyvin ja ennuste on hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon niin. :)
   Joo, kyllä helpotti muakin tuo tieto. Eilen huomasin jopa lauleskelevani itsekseni. :)

   Poista
 8. Näinhän sen piti mennäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, niin piti, mutta kun se epäilys jossain siellä hännänpäässä kumminkin majaili... Turhaa sekin, kuten niin usein muulloinkin. :)

   Poista