torstai 31. joulukuuta 2015

vuoden saldo

Että tällainen vuosi sitten vaihteeksi. Haasteellinen.

Kenenkään muun sairautta yhtään vähättelemättä sanon kuitenkin sen, että omalla kohdallani tämä syöpä ei edelleenkään ollut elämäni pahimpia kokemuksia. Ei edes päättyvän vuoden haasteellisin kokemus. Toki kipuaa sinne top10:iin, mutta ei edes kärkikolmikkoon. Valitettavasti.

Suurimmat huoleni ja suruni tänä vuonna ovat koskeneet lapsia. Heidän hyvinvointinsa menee omani edelle kirkkaasti. Aina.

Jossain vaiheessa alkuvuotta - ja syksyäkin - pyysin, että "mitä tahansa mulle, kunhan ei vaan mitään lapsille". Toivottavasti siis tällä syövälläni olen 'blokannut' ne vieläkin pahemmat jutut, mitä olisi lapsille voinut tulla.

Eli vaikka tästä möököstäni olen nyt jo jauhanut melkein sadan postauksen verran eikä siinä varmastikaan ole läheskään vielä kaikki, mitä sydämelläni on, niin siltikään tästä ei - ainakin jos näillä korteilla pelataan loppuun saakka - tule jäämään mitään ikuista traumaa. Eihän nyt kolmen ja puolen kuukauden sessio paksuneulanäytteestä lääkärin loppukeskusteluun ole tauti eikä mikään, kun arvetkin ovat jo häipyneet lähes olemattomiin. Itse olen sairastanut pidempiä flunssiakin, kun ovat oikein tosissaan pitkittyneet puhumattakaan heistä, joilla on kroonisia sairauksia, joiden kanssa joutuvat kärvistelemään koko elämänsä.

Joo, helpolla minä kyllä pääsin, myönnän sen. Ja olen tietty myös ihan äärimmäisen kiitollinen siitä. Kaikilla ei käy yhtä hyvä tuuri.

Sen verran tämä armon vuosi 2015 kyllä pysäytti monessakin kohtaa, että tässä vaiheessa panee pohtimaan alkavaa vuotta. Jotta mitä kaikkea se tuokaan tullessaan. Toivottavasti tämä vuosi oli se pohjakosketus, josta on helppo ponnistaa ylöspäin.

VieläOliJotain:
Rakas ystäväni, joka myös on seurannut tätä tissitarinaani täältä blogista käsin, totesi, että ihanasti ihmiset ovat täällä minua tukeneet ja myötäeläneet rinnalla (! :)) tällä matkallani.

Olen tismalleen samaa mieltä hänen kanssaan: olette ihania kaikki enkä voi sitä liian montaa kertaa toistaa. Enkä myöskään tarpeeksi teitä koskaan kiittää. Siis kiitos vielä tästä vuodesta ja

Oikein hyvää ja onnellista alkavaa Uutta Vuotta 2016 kaikille!

12 kommenttia:

 1. Oikein hyvää alkavaa vuotta myös Sinulle ja perheellesi! Toivottavasti ensi vuosi tuo parempia uutisia. Kyllähän nämä tällaiset aina kuitenkin pysäyttävät kuten sanoit. Mutta olen kanssasi samaa mieltä, että itselle mitä vaan, kunhan lapset säästyvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Toivotaan parempaa vuotta niin maailmanlaajuisesti kuin pienessä mittakaavassakin. :)

   Poista
 2. Hyvää Uutta Vuotta myös Pohojammaalta!

  Toivottavasti vuosi 2016 pitää sisällään paljon positiivisuutta, parempaa terveyttä itse kullekin, onnen hetkiä sekä suurta rakkautta!

  -Heidi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkea tuota samaa myös sinne Pohojammaalle! Ihanaa, että olet jaksanut pysyä mukana kelkassa. :)

   Poista
  2. Kiitos! Kyllä sitkeästi kuin pikaliima täällä roikun, kommentointi vaan välillä jää kun tuntuu ettei löydy sanottavaa. :D

   -Heidi-

   Poista
  3. Juu, on sallittua olla hiljaa. :)

   Poista
 3. Mä niin toivon sulle ja perheellesi sitä possujunaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä voisin ottaa tälle vuodelle vähän rytinöitä ja vuoristorataa ;-)

   Ei vaan, possujuna kelpaa ihan hyvin!

   Poista
  2. Varovasti toiveiden kanssa. ;)

   Poista
 4. Aina vain parempaa uutta vuotta sinulle ja perheellesi ja voimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kaikkea hyvää alkaneelle vuodelle myös sinne! :)

   Poista