perjantai 11. joulukuuta 2015

toivomuspäivä

I Have a Dream

Mä toivon, että joku tänne blogiin eksynyt lukee saarnani ajatuksella. Ottaa niistä kopin ja menee ajoissa tutkimuksiin. Ja pelastuukin.

VieläOliJotain:
Sattuneesta syystä leikkauksen jälkeen ei tehnyt mieli tunkea mitään kemikaaleja kainaloon.

Nyt yli neljä viikkoa myöhemmin olen edelleenkin samalla eheytymisen tiellä: en ole kertaakaan laittanut deodoranttia tai muuta haisun/hikoilunestoa kainaloihini koko tänä aikana ja hyvin olen pärjännyt. Ja ympäristö myös. Ei haise kainalot eivätkä vaatteet.

Tosi outoa, mutta en valita. Yksi aamutoimi ja yksi kemikaali vähemmän sopii meikäläiselle. Etenkin, kun sädehoidon aikana suositeltiin olemaan käyttämättä deodoranttia.

***

TIKKI IRTOSI !!

Ja vielä helposti, just niin kuin sanoitte. Hän ei vain ollut vielä valmis silloin, kun yritin häntää nykiä. Lisäksi toisestakin kohtaa lähti sellainen kolmasosamillin kokoinen hitunen irti nahasta. Mielenkiinnolla jään odottamaan, tuleeko sieltä vielä mitään hattivatteja ulos. Että jos käy niin kuin jalkahaavojen kanssa.

Haavat on kyllä niin siistit. Mun tarttee varmaan ottaa uudet kuvat nyt, kun kuukausi on leikkauksesta kulunut. Tai vaikka joka kuukausi, niin näkee kehityksen.

4 kommenttia:

 1. Kyllä tuo saarnasi ainakin minut sai asiaa miettimään. Tosin omassa suvussani ei ole rintasyöpää lähipiirissä, mutta muita syöpiä on kyllä ollut. Kohta kuulun jo siihen porukkaan, joka aina määrävälein saa kutsun tarkastukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystävättären suvussa ei myöskään ollut ollut yhtään rintasyöpää, mutta itse sai ärhäkkään taudin 41-vuotiaana. Riski voi kasvaa, jos suvussa on muillakin ollut, mutta se ei sitä yleistä tosiasiaa poista, että rintasyöpää on PALJON. :)

   Ja muista se ultraääni. Siinä se löytyy, jos on löytyäkseen pienenä ja ajoissa.

   Poista
 2. HYVÄ TIKKI!!

  Just niin! Menkää, naiset, ikäseulontoihin tai tutkimukseen, jos jotain patteja tai muita oireita tuntuu. Yllättävän paljon on vielä nykyaikanakin heitä, jotka hakeutuu tai tuodaan hoitoon, kun rinnan alue on jo mädäntynyt syövän takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tikki todellakin irtosi ihan tuosta vaan heti, kun oli valmis irtoamaan. Nyhtämällä ei liikkunut milliäkään ja sattui pirusti.

   Ja voi siellä käydä vaikka ilman oireitakin, koska silloin on kuvat joihin jatkossa verrata ja tosi minikokoisetkin muutokset huomataan paremmin.

   Poista