perjantai 4. joulukuuta 2015

nesteet kiertoon

Juu, eip. Kun lähtisivätkin.

Eli tississä on edelleenkin kovia kohtia siinä haavan ympäristössä ja oletan sen olevan nestettä kudoksissa. Meinaan haavan alapäässä (mainittu!) on ollut ihan pehmeää sen jälkeen, kun lääkäri siitä pari milliä punkteerasi, mutta yläpäässä on kovempaa maastoa.

Tänään uskaltauduin ensimmäistä kertaa saunaakin eikä ollut kurjaa, vaan kivaa. Tissikin siitä vähän pehmeni, mutta se tuskin on pysyvä olotila.

Miten hitossa saan ne kirotut nesteet sieltä pihalle ?! Pitääkö mun ottaa tiukka niskaperseote siitä tikinpätkästä, joka pilkistää ulos nahkasta ja nykäistä, vai mitä ? Vai vaan odotella. Ei meinaan oikein tällä meikäläisen närvillä jaksais kovin pitkään enää.

Lisäksi sellaista plunssantynkää on edelleenkin. Onko uutta vai vanhan häntää, en osaa arvata. Tai sitten olen allerginen työnteolle. Ei kyllä tällä määrällä pitäisi suurempia oireita tulla...

6 kommenttia:

 1. Vastaus on lymfaterapia. Voipi olla tarjolla ihan omassa terveyskeskuksessakin ja siihen saa lääkäriltä lähetteen kun pyytää. Myös yksityisellä puolella on tarjolla ao. imunestekierron paranemiseen tähtäävää, hyvin hellävaraista hoitoa.

  Muistaakseni se on mainittu rintasyöpäleikkauksen jälkihoitona ihan käypähoitosuositukssakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIITOS!! Tätä mä kysyn heti tiistaina lääkäriltä. Ja Kelakin korvaa, jos se katsotaan aiheelliseksi. Tosin mä olen valmis maksamaan sen myös itse, jos siitä tulee jotain ongelmaa, kunhan jotain edes tulee yritettyä.

   Poista
 2. Nappaa ne tikinpätkät pois, jos niitä vielä näkyy.

  Nesteestä en osaa sanoa mitään. Yleensä se kertyy kainalon seutuun. Käteen heillä, joilla on poistettu imusolmukkeet. Täytyis kysäistä töissä, kun muistaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. !!!!!!!!!!!!!!!! ENKÄ !!!

   Mäkin yritän muistaa tiistaina. Katsotaan, mitä sanoo. :)

   Poista
  2. Ei mitään iiik, vaan ne pitää ottaa kahden viikon jälkeen pois. Hus hus ottamaan tai pyydä TM apuun ;)

   Poista
  3. En antanut viime viikolla lääkärin niitä nykiä pois enkä kyllä anna TM:kään sitä tehdä. Katsotaan sitten ensi tiistaina. Ehkä.

   Poista