maanantai 14. joulukuuta 2015

pylpyrä ja spuigula

Jos olivat tissit eri paria ennen, niin nyt ne ovat suorastaan eri planeetoilta. Toinen on pyöreä pylpyrä ja toinen solakka spuigula. Ei juman...

Ei se vaatteet päällä näy mihinkään, mutta ilman... Noh. TM:ää sellainen tuskin haittaa. Tai ketään muutakaan miestä noin ylipäätään. En meinaan ole koskaan tavannut miestä, joka paljaiden tissien edessä olisi sanonut, että "sori, noi on eri paria, ei kiitos". Eli nou hätä.

Ja siis vasen eli leikattu on se pyöreä pulleroinen. Edelleen. Epäilenkin, että kirurgilta on tipahtanut sinne leikkaushaavaan täytteeksi sukka tai leikkausmyssy tai joku sen sellainen.

Kirurgista tuli mieleeni lääkäri, joka minut pelasti. Eli siis hän, joka tämän möököni tarkkasilmäisenä havaitsi ja siihen tarttui.

Ostin hänelle joulutervehdykseksi - en punkkua ja suklaata vaan - joulukahvia ja -teetä sekä ihania voikeksejä. Toimitan ne tänään hänen kustannuspaikalleen, kun tarkistin, että hän ehtii saada ne vielä ennen joulua. Vaatimaton - ja täysin riittämätön - kiitokseni siitä, että olen nyt möökötön ja terve nainen.

VieläOliJotain:
Mutta on tässä pientä edistystäkin tapahtunut: nänni ei ole enää niin tuskaisen kipeä kuin vielä viikko sitten ja hermosärkykään ei tunnu enää ihan koko ajan. Eli kyllä tää varmaan tästä. Ennen kuin tulee uudet vaivat sädehoidosta.

7 kommenttia:

 1. Se pyöreys ja pulleus taitaa kuulua asiaan, turvotusta ja nesteiden kerääntymistä kudoksiin. Myös arpikudos tekee sanoisinko täyteläisen tunteen. Malttia ja mielenrauhaa, tämä on niin moninaista ja jollakin ei ole mitään, jollakulla jälkipulmia vaikka kuinka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nestettä varmaan on, mutta arpikudosta ei ainakaan päällepäin näy yhtään. Eikä mua tää eriparisuus häiritse. Ainahan ne ovat olleet omat omituiset yksilönsä. :D

   Poista
  2. Arpikudos ei näykään päällepäin, se tuntuu kovalta sisäpuolella.

   Poista
  3. Sekin on varmaan aika yksilöllistä, miten sitä muodostuu. Mulla tissi tuntuu ihan normipehmeältä lukuunottamatta pientä aluetta leikkaushaavan kohdalla. Ja koko ajan menee vain parempaan suuntaan. Toki siellä jossain keskellä voi sitä olla enemmänkin, mutta se ei tunnu sieltä mihinkään.

   Poista
 2. Mulla on tuo leikattu tissi paljon paremman näköinen kuin leikkaamaton. Ne puukon jäljet sieltä rinnan sisältä ei häviä minnekään, rinta on pullea ja ikävä kyllä kuin perunapeltoa arven "alta". Minulta kivut rinnassa eivät ole hävinneet ööööö... neljässäkään vuodessa (aika hyvin nää jutut unohtaa). Sädehoitokin tekee omat muutoksensa rintaan. Vaikka minullakin oli kiltti syöpä, hoidot jättää jälkensä ja kipunsa. Mutta jos henki säilyisi niin hyvä. Ai niin, sädehoito väsyttää ihan saakelisti ( tai mua väsytti ). Älä uuvuta itseäsi vaan jää sitten saikulle ihan suosiolla, sinulla on vakava sairaus josta kropan pitää antaa rauhassa toipua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä mitoissa ei pysty paremmuutta arvioimaan. ;D Ja perunapeltoa mun tissit ovat olleet siitä asti kuin ne mulla ovat olleet, siksi lääkäritkään eivät niitä käpäläkopelolla ole koskaan tutkineet. Kuten en siis itsekään. Mutta ihan normipelloilta tuntuu leikattukin nyt.

   Mun nänni ei ole enää yhtään kipeä enkä muutenkaan huomaa mitään juilimisia enää. Toivottavasti eivät tulekaan takaisin. Sädehoidon muutoksista on turha vielä meikäläisen spekuloida, kun ensimmäisessäkään hoidossa en ole käynyt. Helmikuussa olenkin sitten toivon mukaan viisaampi tässäkin asiassa. :)

   Systeri puolestaan kävi töissä koko sädehoitonsa ajan ja meillä on töissä nainen, joka oli myös sytostaattien ajan töissä melkein 100% eli kyllä näitä variaatioita riittää. Itse toivon - ja uskon -, että saan käydä töissä ihan normaalisti, mutta jos toisin käy, niin se on sitten sen ajan asia eikä edes murhe. Saikulle jään, jos tosiaan ihan pakko on, mutta en huvin vuoksi. :)

   Poista
  2. Ai niin, vielä se, että mulla ei enää ole vakavaa sairautta. Se leikattiin pois. :)

   Poista