perjantai 18. joulukuuta 2015

ei maksa vaivaa

Eivätkä muutkaan sisäelimet, ketä siellä nyt siinä lähipiirissä onkaan haimaa, sappirakkoa, munuaisia ynnä muuta populaa.

Eli lääkäri soitti ja ilmoitti, että se mikä siellä maksassa sitten oli askarruttanut muita, oli ihan tyypillinen hemangiooma, joita ihmisillä on eikä niille mitään tehdä. Mutta onpahan nyt tutkittu. Ja tosiaan siinä sivussa ikään kuin kaupan päälle nuo muutkin elimet.

Tähän väliin tietoisku W-pediasta:

Maksan hemangiooma on verisuonirakenteista muodostuva hyvänlaatuinen maksakasvain. Se on varmistettava hemangioomaksi, jotta vakavampien tilojen, kuten primaarisen maksasyövän tai maksassa sijaitsevan etäpesäkkeenmahdollisuudet voidaan sulkea pois.

Suunnilleen 1–7 prosentilla ihmisistä on maksassa hemangiooma, osalla useampia. Yleensä maksan hemangiooma löydetään sattumalta muusta syystä tehdyn ultraäänitutkimuksen yhteydessä. Useimmiten se ei vaadi hoitoa. Jos maksa-arvot ovat poikkeavat, johtuu tämä yleensä jostain muusta syystä, kuten rasvamaksasta.

Hemangiooma on tyypillisin hyvänlaatuinen maksakasvain. Kirroottiseen maksaan hemangiooma kehittyy harvoin.

Maksan hemangioomat ovat yleisempiä naisilla kuin miehillä. Vauvoilla esiintyy infantiileja hemangioendotelioomia.


Kysyin lääkäriltä, jotta onko mainintaa alkavasta rasvamaksasta. Ei kuulemma ollut sitäkään. Eli saa dokata vielä ihan huoletta. Jos keitto maistuu, vähemmän on vaan valitettavasti nyt tässä loppuvuonna maistunut.

Mutta joo, nyt on sitten tosiaan tutkittu taas pikkasen enemmän meikäläistä ja täytyy kyllä olla erittäin tyytyväinen. Harva meinaan tietää näin satavarmasti kuin meikäläinen, että sisuskalut ovat kunnossa ja voivat hyvin. Että on tässä möökössä nyt näitä hyviäkin puolia, kun tutkivat suurennuslasilla joka hemmetin mutkan ja vaivan.

Niin. Kerroinko jo, että kuvatusta olkapäästä löytyi... Enpä muuten enää muistakaan, mikä se oli. Luukysta? No, joku sellainen kuitenkin, mikä ei ole vaarallinen ja jolle ei mitään tehdä. Ei käynyt ilmi, johtuuko kipu olkapäässä tästä 'jostain' vai onko se 'joku' seuraus siitä venähdyksestä, mutta ihan sama, kun ei se heitä sen enempää kiinnostanut. Ei kiinnosta minuakaan enää, kun saivat sädetystä varten säädettyä käden asennon niin, ettei siihen satu, kun sen joutuu pään päälle nostamaan.

VieläOliJotain:
Töissä kehuskelin, että meikäläinen on nyt tutkittu niin tarkkaan eikä mitään vikaa löytynyt.

Porukat olivat kohteliaasti hiljaa sen kaksi sekuntia, jonka jälkeen repesivät nauruun, kun lisäsin, että päätähän ei toki ole vielä tutkittu lainkaan.

4 kommenttia:

 1. Tää on jo ihan uskomatonta...mun jatkotutkimukset (magneetti) liittyvät TT:n löydöksiin maksassa ja selkärangassa. Maksassa oli joku pienen pieni löydös, ehkä cysta? Ja 5. nikamassa joku hentoinen skleroottinen pesäke? Näitä oon nyt pohtinut ja kauhun hetkiä kokenut. Sun postaus antoi uskoa ja toivoa, että ehkä munkin löydökset olisivat
  vaarattomia! Täytyy vaan vielä odotella sinne vuoden vaihteeseen.

  Sädetyksestä en oo vielä saanut mitään oireita. Mulle suositeltiin, että ihoa ei rasvattais millään, jos ei ole tarvetta. Vasta sitten, jos jotakin ilmaantuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, just! :D Eli ei kannata huolehtia.
   Mä tietysti kuuklasin heti maksasyövän ;) ja tuli sellainen tieto, että maksasta harvemmin alkaa syöpä. Se on lähinnä sellainen, johon tulee esim. etä-jutut. Mutta kun sullakaan ei ole sellaista todennäköisyyttä, niin varmaan on joko tää sama kuin mulla tai sitten just kysta.

   Samoin mulle sanottiin, ettei tartte etukäteen rasvailla, mutta koska toi aloe-geeli on hyväksi just palovammoja ajatellen, niin ei siitä haittaakaan ole. Mä tiedän vaan kokemuksesta, että helpompi on ennaltaehkäistä kuin hoitaa jo rikkoutunutta ihoa.

   Poista
 2. Mä ihan pokkana väitän, että pään tutkimuksissakin saisit puhtaat paperit ;-)

  Rentouttavaa lomaa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun pokkas on kyllä ihan käsittämätön! Ei mitään häpyä. :D

   Kiitos, rennosti aion ottaakin. :)

   Poista