torstai 24. joulukuuta 2015

...seimessä lapsi makaapi

Ja Nollis sädehoitovekottimessa.

Täyttä mie-sietä puhuva hoitsu kysyi: "Otanko mie siusta kuvan tuossa laitteessa ?"

Joo, kiitos, mutta ei kiitos.

Eli kapuan tuohon lavitsalle selälleen pötköttämään, pää sellaisessa niskatuellisessa kolossa, jottei sekään yhtään hoidon aikana liikkuisi. Tuossa kuvassa näkyvät siniset tukityynyt käsilleni, jotka nostan ylös vasen pitämään kiinni tapista ja oikeassa hätäkatkaisin. Pääpäädyssä näkyvä vaalea putki ja sininen härpäke ovat snorkkeli, jonka saan suuhuni. Polvien alle tulee vielä tukityyny, joka ei näy kuvassa. Tuon vihreän alustan avulla meikäläistä sitten nylkytellään oikeaan sädetysasentoon.

Sen jälkeen lavitsa siirtyy tuon sädetyslaitteen alle ja siinä tarkistetaan vielä keuhkojen ollessa täynnä ilmaa, että kohdistus on oikea. Sitten hoitsut siirtyvät oikealla olevan seinän taakse tarkkailemaan ja ohjaamaan laitteita. Tuo itse laite pyörii siten, että sädetys tapahtuu meikäläiselle ensin jalkopäästä katsottuna luoteesta eli minun oikealta yläviistosta ja sen jälkeen kaakosta eli vasemmalta alaviistosta.

Säteet tulevat laitteesta aukosta, jonka muotoa voidaan säädellä ja joka vastaan meikäläisen rinnan profiilia eli suunnilleen D-kirjainta, joka on kellahtanut suoralle sivulleen. Tosin se on mitattu millilleen eli tekee pientä aaltoa rinnan muotojen mukaan, mutta suunnilleen sellaisesta aukosta ne säteet tulevat. Ensin pidemmän hetken pulleasta D-kirjaimesta, sitten sen jälkeen vähän lituskaisemmasta ja lopuksi ihan litteästä D-kirjaimesta. Eli aukon kokoa säädellään sädetyksen aikana, joka siis kestää n. 15 sekuntia.

Kokonaishoitoaika ei siis ole kuin pari minuuttia, mutta siihen meikäläisen asetteluun oikeaan asentoon menee aina hetki, kun arpovat, mihin asentoon minut laittavat.

Hoitajat ovat järjestään tosi mukavaa ja iloista porukkaa. Läppää on helppo heidän kanssaan heittää ja naureskellakin asioille, vaikka aika liukuhihnalla sielläkin homma toimii eli ei siinä kovin syvällisiin pohdintoihin ehdi paneutua. Mutta hoito sujuu mallikkaasti!

VieläOliJotain:

Hauskaa Joulua kaikille lukijoilleni ja tukijoilleni!

Ja kiitos, kun olette jaksaneet olla kiinnostuneita tästä möökötarinastani.

8 kommenttia:

 1. Hyvää Joulua sinulle ja perheellesi! <3

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoista on lukea teksejäsi. Niistä oppii koko ajan uutta. Oikein ihanaa ja rauhallisa ja aurinkoista Joulua sinulle ja perhellesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. :)

   Rauhaisaa joulunaikaa ja onnea uuteen vuoteen!

   Poista
 3. Hyvää Joulua ja Vielä Parempaa Uutta Vuotta!

  Anu T.

  VastaaPoista
 4. Sanoisko tähän, että Kiitos tästäkin Joulusta! Hiljaa olen lukenut joka postauksen. Mutta Joulu on Joulu vihreydestään huolimatta ja lykkään vielä Erinoimaisesti Parempaa Uutta Vuotta 2016!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin olet ainoa hiljaisesti lukeva eli kukin sopivalla tavallaan. :)

   Joulu alkaa kohta jo rauhoittua ja puolen vuoden päästä Juhannuskin on jo ohi. Niin se aika rientää. Mutta oikein viimeisen päälle onnellista ja kaikin puolin hyvää uutta alkavaa vuotta sinnekin! :)

   Poista