torstai 17. joulukuuta 2015

sädetikku

(Sori, multa alkaa otsikkolaarin pohja jo vilkkua.)

Eli eilen oli ensimmäinen reissu sädehoitoon ja jälleen olen yhtä kokemusta rikkaampi.

Ei voi kyllä kehuskella. Jäi jotenkin laimeaksi koko kokemus. Ei näkynyt säteitä eikä muitakaan valoilmiöitä. Ei ollut edes mieshoitajaa ympärillä häärimässä. Mihin saa valittaa ?

Vitsivitsi. Hyvin se meni. Helposti ja nopeasti. Sain kehut, että hengitystekniikka toimi mainiosti ja siksi se menikin niin sutjakkaasti. Eli makasin vain siinä lavitsalla nenänsulkija klyyvarissa ja snorkkeli suussa ja hengittelin käskyjen mukaan. Ei kyllä kestänyt taatusti viittä minuuttia kauempaa.

Pari hetkeä sen sijaan meni sitä ennen, kun asettelivat meikäläistä siihen oikeaan sädetysasentoon. Alkoi naurattaa minua ja hoitajiakin, kun nykivät alustaa toinen toiselta puolelta ja toinen vastapuolelta, jotta asento löytyisi. Koomista kissanhännänvetoa.

Sädetyksen jälkeen katsottiin loput ajat sinne 1.2. saakka ja hoitaja hieman kertoi niistä mahdollisista sädetyksen sivuvaikutuksista. Niitä tulee tai sitten ei, mutta en niistä ole huolissani kuitenkaan. Tämä hoito on joka tapauksessa käytävä loppuun, vaihtoehtoja ei ole ja piste.

Hyvin sain varattua käyntiajat iltapäiviksi viimeistä kertaa lukuun ottamatta, jolloin on myös lääkäri, joten jos vain töissä pystyn muuten olemaan, niin ei tarvitse olla paljoa pois kaivokselta työaikana. Ja jos jotain muuta tulee päällekkäin, niin sanoivat, että niitä aikoja voidaan vielä katsoa uudestaan.

Eli vielä yhteenvetona, että nyt on 25 kertaa tällaista koko tissin (mainittu! :D) sädetystä ja sen jälkeen vielä viisi kertaa Booster-hoitoa, jossa sädetetään vain se kohta, mistä kasvain on leikattu. Sitten onkin tämä savotta takana ja siirryn uusiin seikkailuihin hormonien ihmeelliseen maailmaan.

VieläOliJotain:
Heti sädetyksen jälkeen sivelin aloe vera -geeliä nahkaan ja illalla sitten taas saunan jälkeen kookosöljyä. Ajattelen, että ei ne ota, jos ei annakaan. Ja saunassa oli tietty viileään veteen kasteltu pyyhe tissin (!!) ympärillä.

4 kommenttia:

 1. Löysin blogisi tällä viikolla, kun etsin tietoa ABC-tekniikasta. Mikä yhteensattuma!!
  Olimme samana päivänä Kirralla leikkauksessa ja yhdessä siinä fysioterapiatuokiossa.
  Eilen oli myös mun ensimmäinen sädehoito. Oli jännä lukea koko blogi, kuin olisi lukenut omaa tarinaa. Mulle on määrätty sädettä 16 kertaa ja olen jo aloittanut hormoonihoidon.
  Vuodenvaihteessa on vielä magneettitutkimus, joka tietenkin jännittää jo nyt ihan
  kamalasti. Voimia sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa ja hassua, että osuit just tänne !! :)

   Sä oletkin jo pidemmällä kuin mä eli kaikki on siis mennyt hyvin. Ja hyvin ja hyvillä uutisilla varmasti menee se magneettikin, älä suotta sitä jännitä, vaan nauti joulunajasta ja rentoudu.

   Hyvät jatkot ja parempaa uutta vuotta sinullekin. Ilmoittelehan itsestäsi välillä. :)

   Poista
 2. Kiitos Nollis paasauksesta: mammografia käyty tänään. Edellisestä oli melkein kaksi vuotta. Sukurasitetta lienee jonkin verran, joten tosissaan pitää ottaa tämä, vaikka meinasin jo näin ruuhkavuosina tuudittautua ajatukseen, että "ei se varmaan mulle tule". Eli kannatti paasata: uskoin! :) Kiitos! Ja ihanaa joulun odotusta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, sä oot mun eka 'opetuslapsi' ! ;D Eikun oikeasti hieno juttu, että kävit. Se oli vähän niin kuin joululahja mullekin. :) Rentouttavaa ja ihanaa joulunaikaa. <3

   Poista