sunnuntai 24. tammikuuta 2016

kuumetta, matka-sellaista

TM suunnittelee kevätmatkaa jonnekin lämpimään. Ei siksi, että itse sinne haluaisi, vaan jostain muusta syystä, josta en ole vielä oikein päässyt käryllä, mikä se on. Vaihtoehtoja meinaan riittää.

Yksi - ja todennäköisesti oikea - vaihtoehto on Hyvittely. Hän yrittää hyvitellä meikäläiselle sitä, että suunnittelevat 'poikain' (en viitsi tähän laittaa sitä nimitystä, jolla heitä kutsun, koska kaikki eivät ymmärrä, että se on vitsi) kanssa retkeä sinne, tänne ja tuonne seuraavan puolen vuoden sisään. 'Pojista' yksi on eronnut - mutta jo parisuhteessa, tietenkin -, toinen leski ja kolmas TM, joka varmaan haluaisi olla ihan kumpi vaan edellä mainituista, joten kahdella ensiksi mainitulla aikaa riittää, kun ei tarvitse kantaa huolta perheen haluista.

Siksi siis TM yrittää nyt pitkin hampain tehdä paikkoa ja suunnittelee viikon reissua aina hilpeille Kanariansaarille. Ja mikäs siinä. Arvostan elettä ja mielelläni toki lähden reissuun, jos se saadaan toteutumaan huolimatta siitä, etten pysty auringosta nauttimaan siinä määrin kuin haluaisin.

Joka on se kavioeläimensilta, jota pitkin tämä kirjoitus kainalossani konttasin juuri tähän blogiin enkä siihen toiseen.

Täytyy kysyä lääkäriltä - ellei siis täältä löydy tietoa jo aikaisemmin -,  miten paljon sitä aurinkoa pitää oikein vältellä. Ettäkö kokonaan vai riittääkö, jos pidän t-paitaa päällä ollessani auringossa/ uimassa.

Vaikka meikäläiselle se on ihan sama, vaikken enää ikinä aurinkoa ottaisi minuuttiakaan. Olen kyllä oman osani auringosta tässä elämässä saanut, joten varjo käy minulle vallan mainiosti. Kunhan se on lämpimässä maassa meren äärellä.

6 kommenttia:

 1. Mjitaah, mä luulin että auringonvalo auttaa kaikkiin sairauksiin ja vaivoihin - paitsi auringonpolttamiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt oon saanut säteitä sen verran tuhdin annoksen, ettei uskalla enempää ottaa ko. alueelle. Ihosyöpä tästä vielä puuttuisi!

   Poista
 2. Kannattanee kysyä tohtorilta. Ystävättären isältä leikattiin rinnasta (ei tissistä) basaliooma ja sai siihen hoidoksi säteitä ja ohjeen olla koskaan enää ottamasta aurinko ko. alueelle. Tosin sairaus eri ja ystävättären isällä varmaankin 30 vuotta ikää enemmän.
  Mä en voi itse juurikaan aurinkoa ottaa. Palan tosi helposti, mutta tykkään maata varjossa lämpöisessä hyvää kirjaa lukien. Onneksi sitä onkin nyt tiedossa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen auringonpalvoja ja mieluiten köllin auringossa alasti (valitan syntynyttä mielikuvaa), mutta ehkä mä kestä olla hörselö päällä. Pääasia, että on lämmin.

   Teillä onkin ihanaa tiedossa... :) Mä oon niin treenannut ton snorkkelin kanssa viimeisen kuukauden, että snorklaaminen himottaisi nyt kyllä oikein tosissaan. Siis vedessä. :)

   Poista
 3. No kerro nyt se nimitys, joooooko!?!

  VastaaPoista