perjantai 22. tammikuuta 2016

4/5

Enää ensi viikko ja viimeinen kerta. Sitten se on ohi. Ja on muuten ohi tämä tammikuukin.

Tänäänkin juttelin vieraan naisen kanssa odotellessani vuoroani. Mahdottomaksi olen mennyt.

En ole tavannut vielä ketään toista, jolla olisi tämä sama 30 kerran sädehoitokuuri määrätty. Mielenkiintoista ja ajatuksia herättävää. Kai se sukurasite on sitten niin massiivinen - huolimatta siitä, ettei niitä uusimisia ole tapahtunut sitten 70-luvun -, että ampuvat nyt sitten isolla tykillä varmuuden vuoksi. Luulen ma.

Kaipa nuo tietävät, mitä tekevät.

Toisin kuin Kela, joka maksaa mulle rahaa, joka ei mulle mun mielestä kuulu ja jota en ole hakenut, mutta sekin on ihan se ja sama. En valita siitäkään.

VieläOliJotain:
Eikä muuten ole ensimmäinen kerta, kun Kela maksaa mulle korvausta, jota en ole pyytänyt.

Mikäköhän täppä heidän tiedostoissaan on päällä, kun tyrkyttävät koko ajan rahaa meikäiselle ? Niin kuin Jäätteenmäelle faksia, "pyytämättä ja yllättäen".

4 kommenttia:

 1. Ihmettelin itsekin aluksi, että toisilla on 30 sädekertaa ja toisilla 15. Lääkäri sitten kertoi, että kaikilla on sama sädemäärä, mutta 15-kertalaiset saavat sädetyksen kerralla suurempana annoksena. Riippuu sädetyksen paikasta, kaikille ei voida antaa kerralla niin suurta määrää. Jos esim. sädetyspaikkan lähellä kulkee hermoja, niin pitää antaa kerralla pienempää annosta. Mutta poikkeuksiakin on, esim naapurini sai vain 11 kertaa.

  Toi Kela-juttu kyllä ihmetyttää, kyllä sieltä rahaa tulee yleensä ihan oikein ja perustellusti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi oli uutta tietoa mulle, kiitos! Eli kyse ei ole kokonaismäärästä, jota jostain syystä saisin enemmän, vaan tuosta kertomastasi. Tieto helpottaa aina. :)

   Mä en Kelan kuvioista ymmärrä enää mitään, mutta olen 99,998% varma, ettei se saamani raha mulle kuulu. :)

   Poista
 2. Mäkin olen saanut Kelasta kerran rahaa pyytämättä. Soittivat vain, että rahaa on tulossa, mutta kun eivät ole mun tilinumeroon niin moneen vuoteen mitään maksaneet, että varmistavat, että onko tää numero oikein. En sitten vastustellut sitä maksamishinkuaan ja vahvistin tilinumeron olevan oikea. Pikkasen nauratti, kun aina valitetaan, kuinka vaikea Kelasta on saada mitään ja hankalaa on kaikki ja sitten mä sain rahaa, mitä en ollut edes koskaan hakenut. Ei se mitään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mulle kävi edellisellä kerralla niin, että olin hakenut tiettyä etuutta n. puoleksi vuodeksi, mutta ilmoittivat, että päättivätkin suuressa viisaudessaan myöntää sitä 1,5 vuodeksi. Öö... No, tattis vaan sitten niin.

   Eli ei nää jutut ole mitään legendoja, että Kelasta saa rahaa pyytämättä. :D

   Poista