tiistai 20. lokakuuta 2015

Päivä seitsemän

Tuli postia työterveyslääkäriltä.

Kirjekuoressa on patologien lausunto tästä möököstäni.

En aio avata kuorta. Vielä.

Jonkun mielestä tämä on pään työntämistä pensaaseen. Minä kutsun sitä tässä elämänvaiheessa itsesuojeluvaistoksi.

Tiedän, että siellä lukee sellaista hepreaa, josta ei ilman kuukkelointia ota selvää seppokaan ja sehän on sitten suora tie helvettiin. Eli olkoon. Mikään tieto, mitä siellä kirjeessä on, ei auta minua tällä hetkellä, päinvastoin tekee seuraavasta kahdesta viikosta kahden vuoden vuosikymmenen pituisen. Siksi olen valmis odottamaan, mitä sanottavaa lääkärillä on tästä aiheesta yliviikon päästä.

***

EY:n kanssa keskusteltiin tästä meidän matka-asiasta ja onhan se niin, että ei kyllä mustakaan enää tunnu hirveän innostavalta lähteä tuoreen leikkaushaavan kanssa tropiikkiin. En siitä matkasta kumminkaan pystyisi nauttimaan, kun koko ajan miettisin, tuleeko joku pöpö tai muu tulehdus. Se menisi vain sellaiseksi varomiseksi ja vahtaamiseksi ja sen jälkeen matka olisi pilalla ihan kaikilta.

Eli menemme sitten joskus paremmalla ajalla ja kunnolla. Ja EY kuten TM:kin totesi, että matkavakuutus kyllä varmasti korvaa sen etumaksun takaisin. Tai jos ei vaikka korvaisikaan, niin hei: tonni sinne tai tänne tässä konkurssissa ei meitä hetkautta itään, ei länteen. Piste.

Kun joulun suunnitelmat menevät tässä nyt uusiksi, niin koin yllättävän asiaan liittyvän valaistumisen aamubussissa: toteutan sen ajatuksen, mitä jo viime jouluna mietin, mutta joka kariutui syystä jos toisestakin. Oivallus piristi ja kohotti mielialaani monta pykälää.

Asioilla on siis monta puolta ja elämällä syvyttää niin, että kun yksi suunnitelma kariutuu, paljastuu alta toinen. Eikä voi etukäteen tietää, vaikka se osoittautuisi jopa paremmaksi kuin alkuperäinen suunnitelma.

VieläOliJotain:
Kävin Muorin luona istumassa hetken.

Ei, en kertonut. Kuuntelin hänen hilpeitä muistelujaan siitä, kuinka sisarensa kuolinpäivä oli joku päivä sitten tässä lokakuussa ja veljensä tänään. Äitinsä kuolinpäivä on sitten viikon päästä. Onneksi tässä sentään on vielä jonkun synttäritkin välissä: Muorin omat. Täytyy ehkä keksiä jotain suvun vanhimman - kautta aikojen - naaraan kunniaksi.

8 kommenttia:

 1. Matkoja tulee sitten myöhemmin. Silloin ne pitää tehdä, kun niistä itsekin pääsee nauttimaan ja nythän saatte jouluunne jotain muuta mukavaa, jota sinulla on mielessä.
  Ei ole varmasti mitään tarvetta lukea lausuntoa nyt, kun kerran lääkärin aika on jo tiedossa ja siellä asiat toivottavasti selitetään ymmärrettävästi.
  Luin noita aiempia päiviä ja täytyy sanoa, että hyvä että on jo itkettänyt. Se kyllä kummasti aina helpottaa. Voimia vaan edelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Vaikka se, mitä mulla on jouluksi mielessä, ei välttämättä ole kaikkien muiden mieleen. Tai mistä sen tietää, katsotaan. :)

   Voimia tässä kyllä koko ajan tarvitaankin, joten kiitos. :)

   Poista
 2. Jos sut marraskuun alussa leikataan, haava on kyllä todennäköisesti jouluksi parantunut. Suurin osa pöpöistä iskee leikkaussalissa tai 24 tuntia sen jälkeen. Ymmärrän kyllä, ettei vähänkään puolikuntoisena halua mihinkään kauaksi.
  Patologien lausunnoista ei ota erkkikään selvää, joten viisas päätös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä tietoa päivä on 10.11., mutta olen satavarma, että joudun syystä tai toisesta uusintaleikkaukseen. Joka on sitten sen jälkeen, jonka jälkeen ei ole enää montaa hetkeä 19.12. päivään eli lähtöpäivään. Ei taida edes mulla pokka riittää. Ja jos sinne asti lähdetään ja kymppitonni siitä maksetaan, niin kyllä siellä pitää sitten pystyä nauttimaan sata lasissa. Joten jonain toisena aikana sitten. :)

   Ehkä mä luen sen sitten, kun olen menossa lääkärin luo. Saa suomentaa sen mulle saman tien. :)

   Poista
 3. Ihan viisas ratkaisu jättää reissu väliin.Tottavie ei hyvä idis lähteä 'ropiikkiin'tuoreen haavan kanssa.
  Lapsetkin ymmärtävät asian ajan kanssa vaikka pettymys on tottakai valtava reissun peruuntumisesta
  Rahathan saatte takaisin ilman muuta.Varmaan joku toim.maksu vähennetään.
  Täältä taustalta heitän <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ja jos siellä sitten jotain sattuisi, niin ei tulis kyllä yhtään mitään meikäläisen hermoilla siitä. Parempi näin. Pienin lupasi osallistua mun joulusuunnitelmaan ja ehkä jopa Isompikin, mutta hän on epävarma tapaus vielä.

   Kiitos, sain kopin. <3

   Poista
  2. Matkan peruutus on ihan järkevää. Joskus haava ei paranekaan täysin parissa viikossa tai se saattaa tulehtua hiukan tai muuta takapakkia (kokemusta on) enkä nyt missään nimessä halua pelotella tai maalata piruja seinille, mutta kaukana kotoa ja vielä tropiikissa ehkä et rentoutuisi ja nauttisi lomastasi.
   Hoitojen, mitä niihin sitten ikinä tuleekin kuulumaan, olet ansainnut loman, josta nautit .

   Poista
  3. Joo, kaikkea saattaa sattua eikä hermoa helpota, jos aikataulu on pirun tiukka niin kuin nyt tulisi olemaan.

   Teemme jonkun reissun sitten paremmassa kunnossa. :)

   Poista