perjantai 16. lokakuuta 2015

Muistaakseni itsekin

Mitä elämä tuokaan, kaksi totuutta pysyy:

Olet vahvempi kuin luulet etkä koskaan ole yksin. 

***

Tuon yllä olevan laitoin ystävälle tueksi ja muistutukseksi viikko sitten. Nyt kaivoin sen uudestaan esiin ja tännekin kirjaan ihan vaan siksi, jotta itsekin muistaisin.

VieläOliJotain:
Kierrokset alkavat hidastua.

Olin eilen nähtävästi niin ylikierroksilla, että alkoi vannekin jo kiristää. Nyt tuntuu vauhti taantuvan. Tuntuu myös kuin olisin ollut syöpäpotilas (kääk! :)) jo iät ja ajat. Välillä jopa unohdan senkin, että tästä todellakin tietää vasta erittäin rajallinen joukko meikäläisen piireistä.

Se, etten ole kertonut sukulaisille, kavereille ja tuttaville, on myös toisella tavalla hyvä juttu: ehdin itse märehtiä tätä asiaa etukäteen. Se, että olen teille blogiystävilleni kertonut, ei - kaikella rakkaudella - kuitenkaan meinaan ole ihan sama asia.

Täällä blogissa voin tätä asiaa ruotia yksinäni ilman, että vaadin keneltäkään välitöntä vastausta, keskustelua. Se vastaa, keskustelee, kommentoi ken haluaa, mutta lähtökohtaisesti tämä on tällaista yksinpuhelua, tilanteen ja pääkopan selvittelyä kirjallisesti sekä muistiin raportointia tulevia aikoja varten. Ja se on hyvä, se sopii mulle tässä ja nyt. Eikä tämä missään nimessä tarkoita, ettenkö olisi iloinen kommenteistanne, päinvastoin !

Nyt tosiaan, kun pahin adrenaliinipiikki tällä hetkellä on ohitettu, alan oikeasti tajuta, miten suuri merkitys ihan puoli- tai kokotuntemattomienkin ihmisten tuella ja ajatuksilla on. Siis teidän tuellanne. Sillä vaikka en tätä möököä olekaan ehtinyt - tai pystynyt - vielä itkemään, niin kyyneleet valuvat välittömästi poskilleni, kun nyt olen uudestaan lukenut teidän kommenttejanne. Jännittävää ja outoa. Tavallaan uusi kokemus minulle sekin.

Pari ystävää on ollut tässä 'riisissäni' enemmän tulilinjalla kuin muut. Toiselle - EY:lle - sanoin, että välillä minusta tuntuu kuin olisin jossain näytelmässä: kohta esirippu laskeutuu, kumarran ja vastaanotan ruusut ja aplodit. Saman tyyppinen tunne tulee, kun näen itseni vessan peilistä: ai, onko tolla, joka katsoo peilistä, se ?? Täysin absurdia.

Ei niin, että kieltäisin asian. Ei, olen kyllä harvinaisen jalat maassa tämän möököni kanssa, mutta olen ehkä tavallaan elänyt tätä asiaa jo niin monta kertaa aikaisemminkin tässä vuosien varrella, kuvitellut kaiken tämän jo etukäteen, etten enää erota todellisuutta kuvitelmista. Ja nyt kun kuvitelmista on tullut totta, olen hieman pyörällä päästäni. Peilimaailma on tunkeutunut todelliseen maailmaani.

Joo, on tää kyllä jännää menoa.

EY kysyi, saako leikatun tissin mukaansa kotiin. :D

En ajatellut edes ehdottaa sitä lääkärille. Vaikka voisihan se olla melko eksoottista, kun kirjahyllyssä olisi purkki, jossa olisi meikäläisen tissi. Ei ihan joka kodin sisustuselementti, uskoisin.

12 kommenttia:

 1. AIV, joka kyselee tyhmiä16. lokakuuta 2015 klo 15.31

  Leikataanko sulta tissi pois kokonaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo tyhmiä kysymyksiä. Todennäköisesti ei leikata, mutta oli hassua asiaa pohtia, että miten sen tissin voisi uusiokäyttää. :)

   Poista
 2. Onneksi pääset todella nopeasti leikkaukseen. Ota mukaan sellainen vanhanajan hillopurkki ja siihen vähän tiukkaa kirkasta viinaa ja pyydä leikkaava kirurgia laittamaan se tissi siihen niin, että nänni on katsojaan päin. Ja sitten paraatipaikalle teille kotiin. Vähänkös olisi mielenkiintoista seurata ihmisten reaktioita ja jos et jaksa kuunnella mitään tyhjänpäiväisyyksiä, niin toetat kuin Iso-Arska terminaattorissa "Talk to my tissi!". Tai sitten jos ei koko tissiä leikata, niin annat sen herneen kuivua ja laitat sellaiseen pikkupulloon ja jos joku kysyy, että mikä toi on, niin toteat tyynesti, että se on se mun syöpä. Sorry, jos menin liian pitkälle, mutta ajattelin, että kestäisit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D :D Toi on just sitä, mitä mä on tässä nyt reilun vuorokauden viljellyt.

   Poista
 3. Kyllä se herne taitaa mennä patologeille lisätutkimuksiin ja pilkottavaks. Mutta osta semmonen varatissi. Tai askartele itse :-) Sille voi sitten antaa nimen ja antaa ihmisten jutella sille. Hyvä kun pääset nopsaan leikkaukseen. Ei kerkiä miettiin turhanpäiväsiä liikaa.
  Nessuja ja punkkua, sekä kunnon märinöitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vie köyhältä herneenkin lautas... siis tissistä ! Ahneita pirulaisia, nuo patologit. Tästä voisi vetää herneen nenäänsä, kyllä niin.

   Varatissi nimeltä Pamela. Loistava idea, kiitos! :D

   Siis mähän olen "kaikki-heti-mulle-nyt-tai-mieluummin-jo-eilen" -tyyppiä, joten kahden viikon odottelu lääkäriin ja kolmen leikkaukseen venyttää mun hermoa äärirajoille, mutta on kai se oikeasti aika vikkelää toimintaa. Ja hyvä tosiaan niin mainitsemastasi syystä. :)

   Punkku, check. Nessut ja märinät, no katsotaan sitten syksymmällä. :)

   Poista
  2. Mä bongasin tämmösen, virkattu tissi! Vähänkö olis pähee. Noi virkkaa vähä eri tarkotuksiin mutta huit, hait, vaaleanpunainen Pamela!
   http://moro.aamulehti.fi/2015/10/22/yllatys-virkatuilla-tisseilla-on-tarkea-tehtava-taysissa-katso-video/

   Poista
  3. Upeita! Erilaisia, kuten tisseillä on tapana olla. Tollanen työpöydän kulmalle nököttämään, niin kuin jäänsärkijäksi. :D

   Poista
 4. Asiat kaatuvat päälle niin nopeaa, että tahtoo itseskin tippua kyydistä. Vauhti tässä vaiheessa on jees, sillä kyllä vielä jää aikaa hölmistellä mitä on tapahtunut. Voimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin, todella yllättävän nopeasti, mutta toisaalta, jos tässä vielä odottelisin yhteydenottoa HUS:sta, niin olisin varmasti siitäkin ihmeissäni. Parempi siis kuitenkin näin päin, koska ei tämä odottelemalla muuksi muutu.

   Ja sitä hölmistelyvaihetta ehkä vähän jännitän. Mitä, jos joudun pitkälle sairaslomalle ? Tulen lopullisesti hulluksi.

   Kiitos. :)

   Poista
 5. Aika karusellia tama meno sinulla nyt. Mutta hyva kun paaset akkia eteenpain ja leikkaukseen. Harmi kun et varmaan saa sita tissinpalaa purkkiin takanreunalle, mutta toisaalta parempi kun patologit sita ronkkivat ja tutkivat miten akaista laatua se on ja mita jatkossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan. Mitä nopeammin saadaan lisää tietoa, sen parempi. Ja kyllä tässä vielä pää pyörälle menee, jos ei ole jo. :)

   Poista