keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Kela lähestyi

Taisin mainita, että olen saanut Kelalta korvausta, joka ei minulle kuulunut. Koska olen vastarannan kiiski, en hyväksynyt saamaani päätöstä ja korvausta, vaan lähdin selvittelemään, missä vika piili. Sen toki tiesin, että vika ei ollut minussa, koska en ollut mitään mistään pyytänyt tai tietojani minnekään ilmoittanut, joten oli kerrankin mukava lähtökohta ryhtyä penkomaan sylttytehdasta.

Useiden puhelinsoittojen perusteella kävi ilmi, ettei vika ollut myöskään Kelassa, vaan Kolmannessa Osapuolessa, joka ei suostunut millään myöntämään, että tekniikka voisi joskus pettää. Ehei, mitenkäs se nyt koskaan.

No, nyt tuli kaikessa hiljaisuudessa Kelalta nöyrä pyyntö saada oikaista aikaisemmin antamaansa virheellistä päätöstä ja lupa periä liikaa maksetut korvaukset takaisin. Ja tokihan minä sen luvan heille myönnän, koska itse tätä asiaa lähdin setvimäänkin.

Huvittavaa tässä on se, että virheen tehnyt Kolmas Osapuoli on ollut hiljaa kuin kusi sukassa koko asiasta. Ei puhettakaan, että minuun olisi kukaan ottanut yhteyttä ja sanonut, että "joo, sä olit oikeassa, meidän systeemit suolsi paskaa ja sori, että tästä koitui sulle vaivaa". Mutta eipä juurikaan yllätä.

Nyt on sellainen tilanne, että minähän en kyllä jätä tätä tähän. Huomenissa otan yhteyttä KO:een ja kysyn, oliko heillä missään vaiheessa tarkoitus tästä asiasta olla minuun yhteydessä ja jos ei, niin sellainen on kyllä harvinaisen paskaa asiakaspalvelua, josta ihan varmasti aion tehdä reklamaation.

Tässä kohtaa mun tajuaminen kyllä loppuu ihan totaalisesti. Hohhoijaa.

4 kommenttia:

 1. Mä jollain lailla pystyn samaistumaan suhun. Tosin mun tapauksessa (ei Kela) mokan tekijä soitti ja pyysi anteeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun näin kirjeen, mua vitutti niin, että näköä haittas. Siis se Kolmas Osapuoli. Mutta ehkä se olikin vain hormonien (2 pillerin jälkeen) aiheuttamaa oiretta.

   Poista
  2. Hyvin ne toimii. Ne pillerit. Ja hormonit. :D

   Poista
  3. Tulee piiiiiitkät viisi vuotta... :D

   Poista