lauantai 19. marraskuuta 2016

askel eteenpäin

Nyt, kun reissut tältä vuodelta on reissattu, niin vihdoin ja viimein päätin uskaltautua tilaamaan itselleni hierojan.

Homman nimihän oli, että syöpälääkärini työhistorian aikana oli yksi lähes samanlaisen leikkauksen läpikäynyt nainen saanut jostain hieronnasta tai vastaavasta hoidosta hemmetinmoisen turvotuksen käteen, josta syystä en uskaltanut ottaa pienintäkään riskiä ennen pitkiä lentoja Atlantin taakse.

Mutta nyt kävin hieronnassa ja hyvin meni. Ja hyvää teki! Yläselkä on ollut jo vuoden enemmän tai vähemmän jatkuvasti jumissa, joten oli jo aikakin käydä hierojalla. Varsinkin kun en tämän plunssani takia voi enkä pysty käymään sauvakävelyllä, mistä kyllä siitäkin on ollut apua.

Siihen hierontapöydälle asettuessani tajusin yhtä äkkiä, etten ollut missään välissä kokeillut, voinko ylipäätään maata vatsallani suht kovalla alustalla. Rinnassa on kuitenkin ollut tuntemuksia ja olen sitä hieman varonut etenkin sen prkeleen kovakouraisen mammografiakokemuksen jälkeen.

Varovasti itseni tälläsin siihen ja hierojalta pyysin, että säätää käsituet hieman normaalia korkeammalle, etten ihan täydellä painolla röhnötä siinä. Ja se auttoikin. Hyvin onnistui hierominen eikä tarvinnut yhtään varoa hierojan.

Nyt pitää heti löytää kalenterista uusi aika tai sitten väli venähtää taas törkeän pitkäksi.

VieläOliJotain:
Olin hierojan nähnyt viimeksi joskus sädehoitojen aikaan eli ihan alkuvuodesta. Sanoi, että näytän hyvältä. Tulkitsin sen, että näytän hyvältä - syöpäpotilaaksi. Tosin olin kyllä kuorinut naaman edellisiltana saunassa, joten en ehkä ollut ihan tavallinen harmaa oma itseni.

Kävin ostamassa taas seuraanvan kolmen kuukauden satsin Tamofenia. Kolme kuukautta... Se tarkoittaa, että seuraavalla kerralla onkin maaliskuu jo melko lähellä. Jos Luoja suo.

4 kommenttia:

 1. Ei hierojalla ole pakko maata mahallaan - myös kyljellä maaten voi hieroa selän välillä kylkeä vaihtaen. Kaikki muutkaan eivät pysty makaamaan eri syistä vatsallaan. Kannattaa tietenkin kysyä hierojalta, että osaako tuo hieroa kylkiasennosta. Mutta onnistuihan tuo sulla mahallaankin. Hieronnan jälkeen olo on kyllä melkoisen rento.

  Tsemppiä marraskuuhusi ja arkiseen taivallukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tää oli hyvä vinkki, jos joskus joku ongelma asian kanssa tulisi. Nyt ei onneksi ollut sen enempää kuin normaalistikaan näillä hinkeillä. :) Mulla vain vähän keskittyminen kärsi, kun piti vuoden uutiset käydä siinä samalla läpi. Normaalistihan ei puhuta mitään hieronnan aikana ja lähes poikkeuksetta loppupäähieronnan aikana otan mikrounia. Sen jälkeen on kyllä aivan pöpperössä ja tosi rentomato.

   Kiitos, sitä kyllä nyt tarvitaankin. :)

   Poista
 2. Hieronta on kyllä todella mahtavaa. Minä olen käynyt koko syksyn säännöllisesti hieronta-akatemiassa opiskelijahieronnoissa. Hyvin toimii ja on edullista. Nyt oli pakko pitää taukoa kun tuli tämä ihmeellinen flunssa. Kestänyt jo kuukauden ja vieläkin yskittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama pöpö varmaan täällä, kun yskä ei tunnu hellittävän. Hierojalle en ole vielä saanut varattua aikaa. Jos vielä tälle vuodelle ehtisi.

   Poista