maanantai 6. kesäkuuta 2016

kainalo kireällä

Meikäläinenhän on kävelevä jumi: venytellä pitäisi joka päivä ja kaikkia mahdollisia lihaksia. Mutta kun... Joo joo, seliseli. Josta syystä en ehkä huomannut uutta kiristelyä, joka on hiljaa hiipinyt kroppaan: leikattu kainalo jumittaa. Ei pahasti, mutta sen tuntee, kun esim. kurottaa jotain korkealta.

Elikkäs kiristää. Tai iho ei kiristä, vaan kudokset siellä nahkan alla. Mikä on mielestäni outo juttu, koskapa ko. kiristelyä ei ollut leikkauksen jälkeen, vaan se on tullut tässä loppukeväästä. Josta syystä on käynyt mielessä, josko se olisikin jotain imusolmuke-oireilua. Eli turvotusta ja sen sellaista. Vaikka päällepäin ei kyllä näy mitään eroa oikeaan puoleen. Hämmentävää.

Lisäksi on ollut kaikenlaisia nipistelyjä myös rinnan alueella. Niistä en ole kyllä ollut kovin huolissani, koska faktaa on, ettei syöpä - ainakaan alussa ja rinnassa - satu. Eli se varmaankin on jotain hormonien aiheuttamaa nävertämistä. Eikös se ole niin, että rintarauhaskudos alkaa vähetä vaihdevuosien aikana ja sitähän tässä nyt mennään. Ja daisarien pienenemistä odotellaan.

Hassua on muuten sellainen, että olen jatkuvasta lääkityksestä ja näistä kolotuksista huolimatta aika hyvin unohtanut - siis muutamassa kuukaudessa -, että minulla toden totta on ollut syöpä. Ajatus tuntuu oudolta ja jotenkin absurdiltakin, vaikka ymmärtääkseni olen ollut suht jalat maassa ainakin suurimman osan matkaa.

En siis ensimmäisenä tajua tai osaa ajatella, että joku oire kropassa voisi johtua syöpähoitojen jälkimainingeista. Toisaalta meikäläisen stressiherkkyyden tietäen onkin ehkä parempi, ettei ensimmäisenä ymmärrä ajatella pahinta. Koska harvemmin kai se sitä kuitenkaan on. Tai näin haluan ainakin uskoa.

VieläOliJotain:
Luin Jukka Puotilan muistelmat. Mielenkiintoista luettavaa ja herätti sattuneesta syystä ajatuksia, joista lisää myöhemmin.

4 kommenttia:

 1. Tervehdys! Mulla on ollut samanlaista kireyttä ja meinasin jo soittaa oirepuhelimeen, mutta kireys pysyy samanlaisena, ei siis pahene. Olen päätellyt, että kireys johtuu sädehoidon vaikutuksesta eli kudos on jonkin verran kärsinyt. Iho ei mullakaan kiristä vaan se kireys on siellä syvempänä. Ei muuten haittaa, mutta kurkottaessa tai jumpatessa häiritsee. Täytyy ekassa kontrollissa ottaa puheeks jos ei mee ennen sitä ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helöy, helöy! Ai sulla kans ? Ei mullakaan pahene enkä välillä huomaa sitä ollenkaan, mutta sitten välillä hämmästyn sitä tunnetta. Muistuttaa jotenkin sellaista 'kipua' kuin on jumpan tai punttien nostelun jälkeen. Josta syystä en sitä varmaan ensiksi edes huomannutkaan.

   Sen verran olen näistä jälkioireista kuullut, että tää on kyllä sieltä helpoimmasta päästä. Joten en ota ressiä. Älä säkään. :)

   Poista
 2. Mä olisin myös veikannut sen johtuvan sädehoidon vaikutuksista. Toivottavasti kaikki on hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se varmasti on. Yllätyin vaan, kun tuli vähän niin kuin jälkijunassa. Uskon, että muuten kaikki on ok. :)

   Poista