torstai 23. marraskuuta 2017

vuosikatsastus

Toinen vuositarkastus oli ja meni. Jo toinen. Niin se aika vaan rientää, puhpuh.

Stressitaso olikin tässä syksyn aikana syövän uusiutumisenpelon takia noussut ihan kivasti ja käyrä oli muuttunut lähes pystysuoraksi marraskuun aikana. Syynä oli jo keväällä havaitsemani muhkura sekä epämääräiset kivut rinnoissa (lue: korvien välissä).

Patti ei ollut kasvanut, se vain tuntui jotenkin paremmin nyt kuin aikaisemmin. Järki toki sanoi, että jos ei ole reilussa puolessa vuodessa kasvanut, ei sitä kannattanut murehtia, mutta minkäs tunteelle teet näinkin tunnepitoisessa asiassa kuin rintasyöpä.

Joten tervehdinkin ilahtuneena kutsua vuositarkastukseen (joka onneksi oli kuitenkin vasta lokakuisen Andalusian matkan jälkeen). Tyytyväisyyteni tuplaantui, kun huomasin, että mammografian lisäksi minulle oli Syöpätautien klinikalta varattu myös ultraääniaika, vaikka vuosi sitten sanottiin, että nyt tehtäisiin vain pelkkä mammografiatutkimus.

Tuloksena oli puhtaat paperit.

Ultraäänitutkimuksen teki tällä kertaa virolainen radiologian erikoislääkäri Peeter Raudvere. Pakko oli tietysti heti vähän kuuklailla, mikä tämä tyylikäs herrasmies oli oikein miehiään. Yksi lause erityisesti toi hyvän mielen: "Yleisradiologian lisäksi hänellä on vahva osaaminen rintaradiologiasta." Ei siis tarvitse miettiä, oliko joku poropeukalo asialla. Ei ollut.

Hän rauhoitteli, että tuntemani patti arven vieressä on vain 'piukea' kysta, josta ei tarvitse olla huolissaan. Lisäksi sanoi, että kun paino tippuu sen 20 kiloa, niin taatusti alkaa rinnoista havaita yhtä jos toistakin tavaraa ihan näppituntumallakin. Rauhasta sun muuta rokkaa.

Eli näillä tiedoilla voin rauhallisin mielin laskeutua joulunodotukseen ja ottaa vastaan uutta Herran vuotta 2018. Ainakin rintasyövän osalta.

8 kommenttia:

 1. Onkin tullut tassa mietittya mita sinulle kuuluu. Kiva nyt lukea naita tuloksia.
  Oletkos ajatellut paluuta blogimaailmaan vahan enemmankin kuin vaan kerran vuodessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hyvin olen vierottunut kyllä Blogistaniasta. On ollut niin paljon muuta puuhaa, ettei oikein riitä aikaa. Eikä hirveästi kyllä tahtoakaan... :/ Ehkä joskus vielä. :)

   Kiva kuitenkin, jos olen ollut mielessä. :)

   Poista
 2. <3
  Hienoa kuulla sinusta; olet ollut ajatuksissa!

  VastaaPoista
 3. Olet ollut mielessä! Mahtavaa kuulla, että kaikki on hyvin <3
  Rauhaisaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti jatkossakin tältä osin. :)
   Samoin sinulle <3

   Poista
 4. Hieno homma, että kaikki on hyvin! Ei noista peloista varmasti mihinkään pääse ja ainahan se mieleen tulee, kun tarkastuksen päivämäärä lähenee, ellei jo ennen mielessä ole.
  Nyt toivottelen sinulle oikein ihanaa joulunaikaa ja onnea vuodelle 2018!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, joku herkkyyskausi oli selvästi menossa ennen kontrollia koskapa vuosi sitten ei pelottanut yhtään. Kai sitä on tullut vanhaksi ja tajunnut kuolevaisuutensa. :)

   Poista